2018 - Col du Rosier

BESCHRIJVING
De oostkant van de beklimming van de Rosier staat bekend als dé variant. Het is de kortste van de drie, maar wel de heftigste. De beklimming start in het prachtige plaatsje Ruy, rustig gelegen ver weg van de drukte. De start is erg makkelijk te vinden, volg de borden Spa/Andrimont.

Direct na de start begint het moeilijkste gedeelte van de beklimming. Onderaan tikt de beklimming serieuze percentages aan. Bij de prachtige Gîte de Chevrouheid spelen bij warm weer vaak kinderen in een riviertje. Het staat je vrij om bovenaan om te keren om toch ook even kopje onder te gaan. Gelukkig rijd je hier een een prachtig bos die voor wat extra verkoeling zorgt.

ls de weg naar links gaat wordt het een stuk makkelijker. Pak hier even goed je rust, want zodra je de eerste huizen van het dorpje Andrimont bereikt gaan de percentages weer omhoog. Slingerend door het dorp kun je even de tussenstand op maken. Je bent pas 2 kilometer op weg en moet nog de helft. Als je het nu al moeilijk hebt is de weg nog lang.

En die tweede helft bestaat uit een hele lange ligt stijgende weg. Voor je gevoel is het bijna niets, maar je klimt hier toch rond de 5%. Na heel lang harken bereik je eindelijk de t-splitsing waar links de makkelijke lange loper Le Rosier vanuit La Gleize en rechts de esthetische Le Rosier vanuit Spa uitkomt.

LAND
Belgie

Beklimming vanuit: Ruy
Profiel
Gemiddeld: 5.8 %
Afstand: 4.4 km
Hoogte start: 309 m
Hoogte top: 566 m
Hoogteverschil: 257 m
Maximum: 9.9 %
Druk op de foto om terug te gaan

Geen foto's beschikbaar.
×