2018 - Cote de Wanne

BESCHRIJVING
De Côte de Wanne wordt het meest beklommen vanuit Grand-Halleux. Maar de Côte de Wanne via Spineux wordt steeds bekender wat deze zit sinds een aantal jaar in Luik Bastenaken-Luik. Traditioneel is dit de plek waar de koers 'echt' begint, de plek waar de kanshebbers zich als eerste zullen laten zien.

De beklimming start direct in Grand-Halleux bij de afslag richting Wanne. Direct begint het te stijgen. Deze eerste pukkel is slechts 800 meter lang, dus wie bravoure knalt hem hier vol in. Na een korte afdaling staan we aan het begin van het echte werk.

Vergeet niet - hoe moeilijk de beklimming ook is - de komende kilometers te genieten van het prachtige landschap en de bijzondere sfeer die hier heerst. De heuvel van Wanne wil in heel veel dingen meedoen met zijn grote broers in de Alpen. Zonder dat je het door hebt begint de kleine geasfalteerde weg serieus te stijgen. Aangekomen in het prachtige gehucht Lavaux zitten al veel mensen er doorheen, maar hier begint het echte werk. Ruim 800 meter lang ligt het stijgingspercentage boven de 8% Pas als je bij het einde van de weg afslaat naar rechts heb je het idee dat je weer kunt gaan fietsen in plaats van stoempen.

Het laatste gedeelte van de beklimming ligt in het bos, op een warme dag hangt hier een heerlijke verkoelende lucht. Na de eerst afslag links beginnen de percentages fors af te nemen. Nog 500 meter en je staat op de top. Enkele honderden meters verder ligt het prachtige heuveldorpje Wanne.

LAND
Belgie

Beklimming vanuit: Grand-Halleux
Profiel
Gemiddeld: 4.9 %
Afstand: 3.60 km
Hoogte start: 315 m
Hoogte top: 496 m
Hoogteverschil: 223 m
Maximum: 12.9 %
Druk op de foto om terug te gaan

Geen foto's beschikbaar.
×