2020 - Cote de la Redoute

BESCHRIJVING
Wie kent de Redoute nou niet? Misschien wel de beroemdste klim in België. La Redoute was jarenlang de scherprechter in Luik-Bastenaken-Luik. Door diverse aanpassingen in het parcours heeft deze absolute kuitenbijter niet meer de rol die hij verdient. Gelukkig heeft de beklimming zijn absolute heldenstatus niet verloren. Ondanks dat deze beklimming bij lange na niet in aanmerking komt voor de moeilijkste beklimming van de Ardennen blijft hij altijd moeilijk.

Op een steenworp afstand van deze beklimming is Philip Gilbert geboren. Zijn fans kalken elk jaar de gehele klim vol met de naam van hun favoriete "Phil". Naar de start van de beklimming is het even zoeken. Gelukkig heeft de gemeente Sougné op een aantal plekken bordjes opgehangen. Rij na de brug direct het dorp in. Volg daarna de Rue Ladry naar links. Met een grote bocht kom je uit bij het viaduct onder de provinciale weg door. Hier ligt de officieuze start van de beklimming.

Al rijdend naast de provinciale weg wordt het meteen al duidelijk dat dit een serieuze en pijnlijke beklimming gaat worden. Met gemiddeld 8% klim je naar boven. Kijk vooral niet naar links naar de toren, want daar moet je straks rechtdoor naartoe. Als de weg even later naar links buigt begint het echte werk. De gemiddelde percentages zitten hier diep in het rood, 400 meter met maar liefst gemiddeld 14%. Je zal niet de eerste zijn die de voetjes hier aan de grond zet.

Op het moment dat de wegen naar boven en beneden zich splitsen is het 50 meter lang tegen de 20% aan. Hier kraakt bijna iedereen. Wie dit laatste stuk net is doorgekomen kan heel even 'rusten'. Nou ja rusten, ongeveer 100 meter lang zakt het stijgingspercentage naar 8%, maar daarna is het nog een keer 200 meter aan de bak met wederom percentages rond de 13%. Als je eindelijk stikkapot aankomt bij de splitsing moet je linksaf. Of neem even de tijd om op het bankje te gaan zitten en te genieten van het verbluffende uitzicht.

LAND
Belgie

Beklimming vanuit: Sougné
Profiel
Gemiddeld: 8.8 %
Afstand: 2.00 km
Hoogte start: 132 m
Hoogte top: 312 m
Hoogteverschil: 180 m
Maximum: 16.9 %
Druk op de foto om terug te gaan

Geen foto's beschikbaar.
×