2014 - Hotond

BESCHRIJVING
De Hotond (of liever de Hoogberg) is veruit de langste beklimming in Vlaanderen. De heuvel kan vanaf meerdere kanten beklommen worden, maar deze noordelijke variant vanuit Zulzeke is de mooiste variant. De eerste twee kilometer klimmen nauwelijks, maar daarna gaat het in twee etappes flink omhoog. Het is dat de weg in goede staat is, anders zou deze beklimming bij veel wielrenners hoge ogen gooien.

Volg in Zulzeke de Zulzekestraat richting de Hotond, deze gaat schuin naar links vanzelf over in de Hoogbergstraat. In de verte zie je al wat je te wachten staat; de betonplaten gaan hier steiler en steiler. De zwaartste 500 meter zitten rondom de huizen bij het bos. Hier is het gemiddeld ruim 7%. Al snel wordt de weg vrijwel vlak, nu is het op karakter doorknallen naar het slotstuk van de klim. Aangekomen de op provinciale weg sla je rechtsaf. De laatste kilometer eindigt zeer pittig.

De Hotond kent vanuit het zuiden meerdere onbekende en bijzonder zware beklimmingen zoals de Fiertelmeers en de Schapenberg.

LAND
Belgie

Beklimming vanuit: Zulzeke
Profiel
Gemiddeld: 3.2 %
Afstand: 4.5 km
Hoogte start: 23 m
Hoogte top: 170 m
Hoogteverschil: 147 m
Maximum: 11.2 %
Druk op de foto om terug te gaan

Voor beklimming Hotond in het jaar 2014 werden geen Strava gegevens gevonden
Geen foto's beschikbaar.
×