2019 - La Planche des Belles Filles

BESCHRIJVING
De naam La Planche des Belles Filles verwijst naar een lokale legende. La Planche des Belles Filles wordt gezegd het toneel te zijn geweest van een verschrikkelijke bloedbad tijdens de Dertigjarige Oorlog. Tussen 1618 en 1648 werd een verschrikkelijke conflict tussen protestante Duitse vorsten en Imperiale katholieken geïnternationaliseerd door de interventie van Frankrijk en haar wrede Zweedse bondgenoot.
In de besneeuwde winter van 1635, vallen de Zweden, onder leiding van Mansfeld, een brutale krijgsheer die handelde voor Richelieu, de Rahin vallei in de buurt Plancher-les-Mines binnen. De boeren van de valleien van Rahin en Tasty (kant Belfort), vluchtten naar de bergen van St. Anthony met hun goederen en mager vee. De vrouwen en dochters, uit angst de wrede daden van de Zweden, ging naar de hoogste top van de Ballon d'Auxelles waar ze dachten veilig te zijn. Maar een verraad leidde de Zweden naar de schuilplaats van de boeren.
Het bloedbad duurde tot het ochtendgloren en zij werden allen gedood, met uitzondering van een kind dat wist te ontsnappen en trachtte de vrouwen te waarschuwen. Maar in de sneeuw waren zijn sporen makkelijk te volgen, en de soldaten volgden hem op de voet. De vrouwen begrepen het risico en wisten dat marteling en dood zou hun lot zijn. Om dit te voorkomen, daalden zij via de steile hellingen van de Ballon en gooiden zichzelf in een zwarte vijver. Slechts één meisje kon ontsnappen aan verdrinking en was in staat om dit verhaal voort te vertellen. Sinds die tijd dragen de vijver en de boord ("Planche") eromheen de naam van "Belles Filles".
De Planche des Belles Filles ligt in Jura. Deze klim maakt deel uit van de Vogezen. Vanaf Plancher les Mines is de Planche des Belles Filles 5.5 km lang. Over deze afstand overbrug je 453 hoogtemeters. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is bijgevolg 8.2 %. De maximale hellingsgraad is 14 %

LAND
Frankrijk

Beklimming vanuit: Plancher les Mines
Profiel
Gemiddeld: 8.2 %
Afstand: 5.5 km
Hoogte start: 532 m
Hoogte top: 985 m
Hoogteverschil: 453 m
Maximum: 14 %
Druk op de foto om terug te gaan

Druk op de foto om terug te gaan

cfl2019_01.jpg

Druk op de foto om terug te gaan

cfl2019_02.jpg

Druk op de foto om terug te gaan

cfl2019_03.jpg

Druk op de foto om terug te gaan

cfl2019_04.jpg

Druk op de foto om terug te gaan

cfl2019_05.jpg

Druk op de foto om terug te gaan

cfl2019_06.jpg

Druk op de foto om terug te gaan

cfl2019_07.jpg

×